Het intranet wat wij aanbieden is een combinatie van:

 • De basis functionaliteit van het Open Source CMS Joomla!
 • Extensies die de functionaliteit van het CMS uitbreiden. Gemaakt door externe partijen.
 • Maatwerk extensies - door Inxpact gemaakt - die speciaal voor kerkelijke intranetten zijn bedoeld.

CMS

Meer informatie over Open Source CMS Joomla! (functionaliteit, voordelen, etc.) te vinden op:

CMS - uitbreidingen (extensies)

We gebruiken diverse aanvullende extensies om de website beter bruikbaar en veiliger te maken en ons beheer te ondersteunen. Onder andere deze extensies: ACL manager, Admin Tools Pro, Akeeba Backup Pro, Regular Labs extensies, JCH Optimize Pro, Chronoforms, JotCache, diverse JCE editor plugins. Daarnaast voor specifieke functies van dit intranet: eDocManager, DP Calendar en AcyMailing.

De licentiekosten voor deze extensies zijn inbegrepen bij de abonnementskosten van het kerk intranet.

Koppeling ledenadministratie / Scipio Online

De koppeling met de kerkelijk administratie is gebaseerd op gebruik van Scipio Online. We hebben met Hagru afspraken over welke gegevens wij van deelnemende kerken ontvangen zodat we altijd dezelfde gegevens per kerk binnenkrijgen.

De eventuele extra kosten aan de kant van Hagru / Scipio vallen niet binnen het intranet abonnement. Dat geldt bijvoorbeeld voor een extra webservice gebruiker die nodig is voor de synchronisatie. Deze kosten worden door Hagru bij de kerk in rekening gebracht.

Wanneer uw gemeente gebruik maakt van een ander ledenadministratiepakket zijn er ook mogelijkheden om hier een synchronisatie mee te maken. Neem gerust contact met ons op om deze mogelijkheden door te spreken.

Hosting, service en onderhoud

Hosting

 • Hosting op een server die speciaal is ingericht voor klanten van Inxpact. Daarbij is elke gebruiker (klant van Inxpact) volledig afgeschermd van andere gebruikers op de server om de veiligheid te verhogen. (CloudLinux)
 • Server onderhoud, monitoring en back-up wordt gedaan door een gespecialiseerde leverancier van Inxpact binnen een onderhouds SLA.
 • De server staat in een Nederlands datacentrum.
 • E-mail faciliteiten binnen het hostingpakket: In overleg.
 • SSL certificaat

Service en onderhoud

 • Wekelijkse (individuele) website back-up.
 • Updates van CMS en de geïnstalleerde extensies
 • Maandelijks website audit en de acties die daar uit volgen.
 • Gebruik van Pro licenties van Inxpact (t.w.v. ruim € 250,00 per jaar. Deze kunnen worden gebruikt zolang de intranet dienst bij Inxpact wordt afgenomen.
 • Gratis helpdesk voor vragen rond het CMS / intranet
 • Online instructies / handleiding via portal mijn.inxpact.nl

Overdraagbaarheid

In het geval Inxpact niet langer de dienst kan leveren door bijvoorbeeld sluiting van het bedrijf of andere onvoorziene omstandigheden zal er met de deelnemende kerken worden gekeken of er een andere partij is die de dienst kan overnemen om zo de continuïteit te waarborgen. Wanneer dit niet mogelijk of gewenst is zal Inxpact de bestanden en database van het intranet beschikbaar stellen zodat het intranet op een andere plek ondergebracht kunnen worden.

Neem gerust contact met ons op als uw vragen heeft. We kijken dan samen of onze intranet oplossing ook geschikt is voor uw kerk.

Kerk intranet

Online demo aanvragen

Om een nog beter beeld te krijgen van het kerk intranet kunt u een account aanvragen voor de online demo van het kerk intranet. U kunt dan als fictief gemeentelid inloggen op deze demo en ervaren hoe dit overkomt. Is dit intranet ook iets voor uw kerk?

Demo account aanvragen